Ország-világ

2021.05.13. 07:43

Aki SMS-t kap, csütörtöktől már Pfizer-oltást is tud online foglalni

144 ezer, jellemzően március elejéig regisztrált kap ma SMS-t arról, hogy a Sinopharm, az AstraZeneca- és a Szputnyik mellett ők mától már Pfizer-oltást is tudnak foglalni az online időpontfoglalóban.

Az országos oltási munkacsoport döntése nyomán a kedden érkezett Pfizer-szállítmányból valamennyi első körös oltásra felhasználható oltóanyag lefoglalható – írja a koronavirus.gov.hu. A kórházi oltópontok május 14. péntek és május 18. kedd közötti napokra hirdettek foglalható Pfizer-oltási időpontokat. Felhívják a figyelmet, hogy

kizárólag csak az SMS értesítést kapók tudnak foglalni Pfizer-oltást.

Az időpontfoglaló elérhetősége: www.eeszt.gov.hu.

Az időpontfoglalás tehát ma, az oltás pénteken indul. Az időpontfoglaló elérhetősége: www.eeszt.gov.hu. Felhívják minden még oltásra váró figyelmét, hogy csak azokat fogják fogadni a kórházi oltópontok, akik az időpontfoglalásról visszaigazolást tudnak felmutatni.

Kérik, hogy az oltás zavartalan lebonyolítása érdekében ne jelenjenek meg olyanok az oltópontokon, akik nem jogosultak az oltásra, vagyis nem regisztráltak, vagy regisztráltak, de még nem kaptak most jogosultságot az időpontfoglalásra, vagy kaptak ugyan SMS-t, de mégsem foglaltak időpontot!

A kórházi oltópontokra nem fogják beengedni és nem fogják beoltani azokat, akik jogosulatlanul és időpontfoglalás nélkül jelennek meg.

A mai naptól elkezdődött a regisztrált 16–18 évesek oltása is a kórházi oltópontokon, szintén Pfizer-vakcinával. Az időpontfoglaló továbbra is nyitva van még azoknak az érvényes regisztrációval rendelkező 16–18 éveseknek is, akik eddig nem foglaltak időpontot.

Várhatóan a közeljövőben is lesz online foglalható Pfizer-oltás, a beérkező vakcinaszállítmányok és az abból első körös oltásra kiosztható oltóanyagoktól függően. Addig is minden regisztrált számára elérhető az időpontfoglalóban a Sinopharm, a Szputynik és az AstraZeneca.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában