Értékelvű politika

2019.02.17. 21:48

Amerikának is példa a magyar családtámogatás a Fox News szerint (videó)

A csatorna népszerű műsorvezetője, Tucker Carlson szerint a magyar kormány lépései igazán kitűnő elgondolások, melyeket követni kellene.

A Fox News az egyik leghíresebb és legnépszerűbb amerikai televízió, műsorvezetője, Tucker Carlson pedig az egyik legnépszerűbb televíziós személyiség az Államokban. Carlson ezúttal Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert hívta meg esti műsorába. A magyar tárcavezető ismertette a kormány terveit, köztük a családtámogatási modellt, amely elképzelések méltányolásban, elismerő fogadtatásban részesültek a műsorvezető részéről – adja hírül a PestiSrácok.

A tévéműsorról részletes összefoglalót közlő portál cikkében felidézi: Carlson a felvezetésben elmondta, hogy Magyarországon jelenleg sajnos alacsony a születésszám, azonban a magyar kormány ahelyett, hogy bevándorlókat fogadna be, a magyar családokat igyekszik támogatni, hogy vállaljanak minél több gyermeket és házasodjanak minél többen.

Szijjártó Péter az interjúban hangsúlyozta, hogy a magyar kormány elkötelezett azon álláspont mellett, hogy a jövőt úgy lehet megnyerni, ha ösztönzi a gyermekvállalást.

Újabb gyermekek születése nem lehet gazdasági kérdés a jövőben – hangzott el a műsorban. A házigazda Szijjártó Péter szavaira úgy reagált: a magyar kormány álláspontja egy valódi konzervatív álláspont, mellyel szemben a Nyugaton az a nézet uralkodott el, hogy az elöregedő társadalom problémájára a bevándorlás jelenti a megoldást.

A cikk részletezi, hogy a kormány célkitűzései mellett Szijjártó Péter azt is hangsúlyozta: szükség van családpolitikára, az oktatás modernizálására, hogy több gyermek szülessen, és olyan normákat kell kialakítanunk, hogy a családok, fiatal párok bátran tudjanak gyermeket vállalni.

A miniszter a műsorban ismertette a csok intézményét és annak részleteit, illetve felhívta a figyelmet arra is, hogy mekkora segítség a családoknak a kedvezmény.

Tucker Carlson az interjú végén megjegyezte, hogy ritkán gondolja úgy, hogy fontos dolgokat tanulhatnak egy másik országtól, azonban ebben az esetben ez az igazság.

Elmondta azt is, hogy sokan őrült ötletnek tartják a magyar terveket, azonban ezek igazán kitűnő elgondolások, melyeket követni kellene. A FOX News neves szakembere tehát példaként állította hazánkat az Egyesült Államok, és tágabb értelemben véve a Nyugat elé.

A teljes beszélgetés:

Borítókép: Szijjártó Péter (b) és Tucker Carlson a FOX News műsorában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában