útban Európa felé

2020.03.29. 10:18

Átengedték a Panama-csatornán a vírusbetegeket szállító Zaandam turistahajót

A panamai egészségügyi hatóságok szombaton engedélyezték, hogy a Zaandam nevű turistahajó – melynek fedélzetén utasok betegedtek és haltak meg vélhetően a Covid-19 fertőzés következtében – áthaladhasson a Panama-csatornán.

„Engedélyt kap az óceánjáró, hogy folytassa útját Európa felé, de egyetlen utasa és személyzetének egyetlen tagja sem szállhat panamai földre” – olvasható az erről kiadott hivatalos közleményben.

Az hajótól – 1243 utassal és a legénység 586 tagjával a fedélzetén – pénteken tagadták meg az áthaladást a csatornán a panamai hatóságok egészségügyi biztonsági indokokra hivatkozva.

A Holland America Line társaság tulajdonában lévő hajón négy ember elhunyt, 53 utasnál és a személyzet 85 tagjánál influenzaszerű tünetek léptek fel, legalább két ember szervezetében pedig kimutatták az új típusú koronavírust. A Zaandam útvonalán egyetlen ország kikötője sem fogad turistahajókat. A panamaiak most döntöttek, úgy hogy ez esetben kivételt tesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában