Bűnügy

2021.06.20. 20:27

Autókból lövöldöztek egy mexikói városban, másfél tucat embert öltek meg

Autókból lövöldöző fegyveresek tizennyolc embert gyilkoltak meg több helyszínen az észak-mexikói Reynosa határvárosban – közölték Tamaulipas mexikói állam biztonsági erői vasárnap.

Egyelőre nem világos, hogy a különböző városrészekben helyi idő szerint szombat délután elkövetett gyilkosságok áldozatait találomra, vagy céltudatosan választották-e ki az elkövetők.

A lövöldözéssel összefüggésben egy embert őrizetbe vettek és lefoglaltak három járművet. A hatóságok kezére került személy kocsijának csomagterében két nőt találtak, akiket nyilvánvalóan túszul ejtettek.

A történtek pánikot váltottak ki a városban, s a mexikói vezetés úgy döntött, hogy a hadsereg, a tagállami rendőrség és a nemzeti gárda alakulatait mozgósítja a rendfenntartásra.

Maki Esther Ortiz Dominguez reynosai polgármester mikroblogjában a támadás körülményeinek feltárását és a város lakóinak védelmét követelte.

Reynosában évek óta folynak leszámolások a rivális drogbandák között a kábítószeres piac ellenőrzéséért. Az amerikai határon fekvő Reynosa Mexikó egyik leginkább erőszak sújtotta városa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában