CIA

2018.01.23. 18:52

Az észak-koreai fegyverek nem az önvédelmet, hanem az elrettentést szolgálják

Az észak-koreai fegyverek nem az önvédelmet, hanem az elrettentést szolgálják – jelentette ki Mike Pompeo, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója kedden.

Pompeo az American Enterprise Institute nevű konzervatív agytröszt konferenciáján tartott előadásában leszögezte: mivel az észak-koreai rakétaprogram célja az elrettentés, Phenjan következő lépése valószínűleg fegyverarzenál kifejlesztése lesz, beleértve a több rakéta felbocsátására alkalmas képesség kifejlesztését is.

A CIA igazgatója szerint azért is rendkívül nagy kockázatot jelent, ha Észak-Korea kifejleszti atomfegyver- és rakétaprogramját, mert ez óhatatlanul e fegyverzetek elterjedéséhez vezet más országokban is.

Mike Pompeo hangsúlyozta: Donald Trump elnök tárgyalások révén kívánja megoldani az Észak-Korea körül kialakult válságot, ám ezzel együtt is a CIA azon dolgozik, hogy egy sor más jellegű megoldást is felvázoljon neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában