terrorizmus

2017.11.16. 11:55

Az Iszlám Állam célpontjai lehetnek a karácsonyi rendezvények

A terrorszervezet elemi érdeke, hogy a közeljövőben bizonyítsa, továbbra is potens és hatékony – mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő az M1-en csütörtök reggel.

Kifejtette: azzal párhuzamosan, hogy az Iszlám Állam visszaszorul a közel-keleti térségben, a veszély Európa vonatkozásában hatványozódik.

A szakértő egyetértett azzal a feltevéssel, hogy bár az Iszlám Állam területeket veszített, híveket nem, és volt ideje, hogy felkészüljön egy ilyen negatív forgatókönyvre. Az elmúlt két évben lehetősége volt arra, hogy számolatlanul telepíteni tudjon terrorista sejteket a világ bármely pontjára, legfőképpen Európába – jegyezte meg.

Horváth József úgy vélte, Magyarország még mindig kivételezett helyzetben van, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy a biztonsági szervek „lazíthatnának”, így idén is arra kell számítani, hogy időről időre járőrökkel, a terrorelhárítás embereivel találkoznak az emberek az utcákon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában