Ország-világ

2021.06.20. 11:15

Az LMBTI-propaganda túllépett az elfogadás reklámozásán

Az Európai Parlament egyik legutóbbi döntésével az egész unió területét az LMBTQ- és a genderszabadság zónájává nyilvánította, és kifejezett szankciók érnek tanárokat, közéleti szereplőket és embereket, akik megkérdőjelezik a genderideológiát – mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az alaptörvényben foglalt gyermekvédelmi parancsok sugároznak át a pedofilellenes törvénybe. Egyrészt a kiskorúak sérelmére elkövetett pedofil bűncselekményeket még inkább szigorítja, másrészt pedig a kiskorúak számára rendelkezésre álló információs források kapcsán korlátozza a genderpropagandát és a homoszexualitás népszerűsítését – fogalmazott az elemző.

Láthatjuk, hogy a szivárványos LMBTI-propaganda már rég túllépett az elfogadás reklámozásán.

Kifejezetten arra törekednek óvodákban és iskolákban, hogy a gyermekek számára átélhetővé tegyék a különböző szexuális irányultságukat – emelte ki Szánthó Miklós. Az elemző szerint Nyugat-Európában már abszolút jellemző ez a típusú genderpropaganda, de Magyarországon is aktívak a Nyílt Társadalom hálózatához köthető NGO-k – írja a Magyar Nemzet.

A törvény szabályozza, hogy általában a szexuális tartalmak a kiskorúakhoz ne jussanak el, vagy csak korlátozott módon – mutatott rá az Alapjogokért Központ igazgatója, majd kiemelte:

ebben a vitában nem arról van szó, hogy ki szimpatizál vagy nem szimpatizál a homoszexuálisokkal, hanem arról, hogy helyes-e az társadalmilag, ha ezt az irányt társadalmi normaként reklámozzák.

„Az Európai Parlament egyik legutóbbi döntésével az egész unió területét az LMBTQ- és a genderszabadság zónájává nyilvánította, és kifejezett szankciók érnek tanárokat, közéleti szereplőket és embereket, akik megkérdőjelezik a genderideológiát” – emlékeztetett.

Szánthó Miklós hangsúlyozta:

a gyermekek szexualizálását nem a pedofilellenes törvény kötötte össze az LMBTI- és a gendertémával, hanem pontosan ezeket az ideológiákat propagáló szervezetek kezdték reklámozni az ideológiájukat a gyermekekkel.

„Ők tettek ki címlapokra gyermekeket, akiket kikenve-kifenve a transzneműséget reklámozták” – mutatott rá.

A szakértő emlékeztetett: a törvény által kikötött tizennyolc éves korhatár a felnőtté válás határvonala. Annál fiatalabb korban óvni kell a gyermekeket ezektől a tartalmaktól, tizennyolc év felett pedig mindenki számára meg kell adni a lehetőséget, hogy szabadon dönthessen és élhessen.

„A XXI. század felfokozott kommunikációs közegben egyre inkább teret nyer az alternatív tájékozódási felületek hatása. Kifejezetten fontos, hogy a hozzájuk a különböző technikai eszközökön és médiafelületeken eljutó tartalmak felett szülői és jogi kontroll is legyen. Egy kiskorú gyermek még nincs annak a tudásnak a birtokában, hogy el tudja különíteni a jót és a rosszat, a normálisat és az abnormálisat” – mutatott rá, majd hozzátette: nagyon éles határvonalat kell húzni a normális és az abnormális, az általános és a speciális szabály között. Nem szabad megengedni azt, hogy már gyermekkorban egyesek azt hitessék el velük, hogy a speciális jelenség valójában az általánossal egyenértékű.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában