Járvány

2020.04.02. 13:20

Az oktatási akciócsoport dolgozik az érettségik megszervezésén

Az országos veszélyhelyzetben az érettségi korrekt, minden szempontot figyelembe vevő megszervezése az egyik legnagyobb kihívás, amelyen az oktatási akciócsoport dolgozik – mondta Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár csütörtökön.

Budapest, 2019. május 8. Diákok a történelem írásbeli érettségi vizsga elõtt a fõvárosi Szerb Antal Gimnáziumban 2019. május 8-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI / Koszticsák Szilárd

Fotó: Koszticsák Szilárd

A köznevelési államtitkár az ellenzéki pártoknak a témában csütörtökön elhangzott nyilatkozataira reagált.

Maruzsa Zoltán kiemelte:

több forgatókönyv is készül, ezek között döntést hozni és a megfelelő ütemezést kiválasztani elsősorban a járványügyi helyzet alapján lehetséges.

Mivel még több mint egy hónap van hátra az érettségi hagyományos kezdési időpontjáig, a járványügyi kérdésekben azonban nem látnak előre egy hónapot, az érintettek türelmét kérik – mondta a köznevelési államtitkár.

Hangsúlyozta: mivel az érettségi követelmények nem változtak, a felkészülést folytatni kell.

Maruzsa Zoltán hozzátette: az ellenzéki pártoktól és a velük együttműködő médiától azt kérik, ne állítsák, hogy az érettségi megszervezése körül káosz van, egyelőre ugyanis semmiféle döntés nem született, csak az ő nyilatkozataik okoznak zavart és szítják a várakozással teli feszültséget.

A kormány a kellő időben meg fogja hozni a szükséges döntéseket. Ez az idő még nem jött el, de azt ígérjük, hogy még a húsvét előtt a terveket ismertetni fogjuk

- mondta a köznevelési államtitkár.

Borítókép: diákok a történelem írásbeli érettségi vizsga előtt a fõvárosi Szerb Antal Gimnáziumban 2019. május 8-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában