Kereszténység

2019.04.18. 16:40

Az úrvacsora éve lesz 2020 a Magyarországi Evangélikus Egyházban

Nagycsütörtökön a keresztény világ arra emlékezik, hogy Jézus Krisztus tanítványaival úrvacsorai közösséget formált, amikor ezt mondta nekik: „ezt cselekedjétek az én emlékezetemre!”

Forrás: Shutterstock

A Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) zsinata tematikus évet hirdet: 2020 az úrvacsora éve lesz – közölte MEE kommunikációs szolgálata csütörtökön.

„Az úrvacsora az egész kereszténység olyan titka, lehetősége és alkalma, ahol a hívők a kenyérben és borban megélhetik a közösséget Jézus Krisztussal és egymással is„ – olvashatók közleményükben.

Azt írták: reményük szerint a tematikus év ”lélekben megerősíti az evangélikus híveket, továbbá előrevisz az egyház látható egysége felé vezető úton„.

Az MEE olyan programokat tervez, ”amelyek az egyház belső megerősödését és a széles körben értelmezett emberi közösség építését„ szolgálják.

Konferenciák, találkozók, tanítások, előadások akadémiai és gyülekezeti szinten, művészeti alkotások (film, zene, irodalom), pályázatok, továbbá a felekezeti és vallásközi párbeszéd alkalmai egyaránt szerepelnek az egy éven át tartó programsorozatban – olvasható a közleményben.

Hozzátették:

az év során szeretnék ”szorosabbra fűzni a testvéri közösséget katolikus testvéreikkel„, akik szintén 2020-ban a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust rendezik Budapesten, és ”protestáns társaikkal„ is, akikkel évszázadok óta közös úton járnak.

Szeretnének tanúskodni ”a világ számára a megbékélt különbözőségről és legfőképpen az egyház uráról, Jézus Krisztusról„ – tették hozzá.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában