Illegális bevándorlás

2021.01.08. 22:06

Bakondi: télen sem csökken a migrációs nyomás

Az aktivitást jelzi, hogy csak az elmúlt héten több mint 1900 határsértőt tartóztattak fel a magyar hatóságok.

A korábbi évekkel ellentétben ezen a télen nem csökken a magyar határokon a migrációs nyomás – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Bakondi György közlése szerint változást csak az jelent, hogy a zöldhatár helyett egyre inkább járművekben megbújva próbálnak az unió területére jutni az illegális migránsok, sokszor 40-50 fős csoportokban.

Az aktivitást jelzi, hogy csak az elmúlt héten több mint 1900 határsértőt tartóztattak fel a magyar hatóságok, és az elmúlt évben 455 embercsempész ellen indult eljárás – tette hozzá.

A főtanácsadó úgy vélte, aggodalomra ad okot, hogy az Európai Unió elnökségét átvevő portugál kormány kötelező szolidaritást sürget a migránsok befogadása területén. Ez pedig egybecseng az Európai Bizottságnak a 23 millió migráns befogadására vonatkozó akciótervével – hívta fel a figyelmet.

„Ez pedig megegyezik a Soros-tervvel” – fogalmazott.

A magyar kormány szerint viszont a szolidaritás nem állhat pusztán befogadásból.

Az megvalósulhat a schengeni külső határok védelmével, vagy a migránsokat kibocsátó országok támogatásának útján is – mondta Bakondi György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában