illegális bevándorlás

2018.10.10. 09:49

Bakondi: Törökország stabilitása hatással van Európa biztonságára

Erősödni fog a migrációs nyomás a déli határon, ezért szinten kell tartani a határőrizeti rendszert.

Törökország stabilitása hosszú távon is hatással van Európa biztonságára – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György szólt arról, hogy Törökországban jelenleg mintegy 3,5 millió szír és félmillió iraki, illetve más nemzetiségű menekült van, így Európának érdeke, hogy az ország együttműködjön. Hozzátette, Törökország komoly erőforrásokat mozgósít, hogy a menekülteket ellássa, elhelyezze.

Bakondi György kitért arra is, hogy vélhetően erősödni fog a migrációs nyomás a déli határon, ezért szinten kell tartani a határőrizeti rendszert.

A belbiztonsági főtanácsadó a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is: miután Magyarország bebizonyította, hogy a szárazföldi határt le lehet zárni, az volt a vélekedés Brüsszelben, hogy a tengeri határt nem lehet megvédeni. Ezt cáfolta meg Olaszország, amely bebizonyította, hogy a tengeri határokat is le lehet zárni – mutatott rá.

Olaszország ráadásul szigorította bevándorlási szabályait, így a partot érés nem jelent automatikusan szociális menedékjogot – fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában