Járvány

2020.05.14. 09:05

Begyógyszerezték a Pesti úti idősotthon lakóját, hogy ne kelljen törődni vele

Az érintett fia dokumentumokkal igazolta állításait.

Csüri Krisztián szerint édesanyját indokolatlanul tömték pszichiátriai gyógyszerekkel, csak hogy ne kelljen törődni vele. A férfi egy 2017-es kórházi jelentésben bizonyította, hogy édesanyja, Julika nem szorult rá ezekre a gyógyszerekre, nem szenvedett demenciában, és nem volt érelmeszesedése sem – írta meg a 888 a Ripost alapján.

A férfi állítja: ezután sem állított fel hivatalosan egyetlen orvos sem ilyen diagnózist Julika néninél. Ennek ellenére édesanyját pszichiátriai gyógyszerekkel tömték teli a Pesti úti otthonban, a halottvizsgálati jegyzőkönyvébe pedig azt írták: 10 éve demenciában szenvedett és 20 éve érelmeszesedése volt. A férfi szerint

azért állította az idősotthon, hogy demens volt az édesanyja, hogy igazolni tudják, miért gyógyszerezték be annak ellenére, hogy ő írásban kérte, ne adjanak tudatmódosítókat az édesanyjának

– írja a Ripost.

A Ripost-nak egy háziorvos elmondta: a halotti jegyzőkönyvbe a korábbi betegségeket a meglévő zárójelentések, illetve a hozzátartozók vagy jelen esetben az otthon dolgozóinak bemondása alapján írják be. Vagyis az elhunytról az otthonban állították, hogy demens és régóta érelmeszesedése van.

„Egyik sem volt” – jelentette ki a lapnak Csüri Krisztián.

„Ezzel a mesével próbálták alátámasztani, hogy miért kapta azt a rengeteg nyugtatót, amitől folyamatosan kába volt. De nem volt rá szüksége! Az anyámat azért gyógyszerezték be, hogy ne kelljen törődni vele!”

Krisztián korábban nem tudta, milyen gyógyszereket adnak az édesanyjának, mert határozott kérésére sem árulták el neki a Pesti úti idősotthonban.

A férfi elmondása szerint

nem voltak hajlandók megmutatni neki azt a zárójelentést sem, amit a Bajcsy kórház adott decemberben, amikor bevitték oda az anyukáját, állítólag azért, mert az idősotthonban elesett.

A zárójelentést Krisztián csak édesanyja halála után tudta megszerezni, és ebből

kiderült, hogy Julika néni nem az elesés, hanem kiszáradás miatt került kórházba.

„Biztosan tudom, hogy az édesanyámnak nem volt ezekre szüksége!

A zárójelentés szerint anyám idegrendszere ép volt, neurológiai eltérést sem tapasztaltak a kórházban, ez alátámasztja, hogy nem voltak pszichés betegségei. Az egyetlen ok, amiért ezeket kaphatta, hogy ne kérjen és ne tegyen szóvá semmit, magyarán, ne kelljen vele törődni”

– állítja a lapnak Krisztián.

Egyre tragikusabb történetek látnak napvilágot a Pesti úti idősotthonnal kapcsolatban. Folyamatosan gondatlanságból, felelőtlenségből adódó szörnyű esetekre derül fény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában