tisztség

2019.07.06. 22:39

Beiktatták hivatalába Kárpátalja új kormányzóját

Ihor Bondarenkót szombaton iktatta be Ungváron Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki egynapos munkalátogatást tett a Magyarországgal szomszédos ukrajnai megyében.

A korábbi kormányzó, Hennagyij Moszkal az ukrán elnökválasztás második fordulója után, április végén mondott le a Kárpátalja megyei állami közigazgatási hivatal elnöki tisztségéről.

A megyei kormányzati épületben tartott beiktatási ceremónián Volodimir Zelenszkij a kárpátaljai határátkelőhelyeken folyó csempészés megszüntetését nevezte meg az új kormányzó legfőbb feladataként. Ennek jegyében személyi változásokat sürgetett a Kárpátalja megyei vámhivatal és nemzetbiztonsági szolgálat élén.

Ihor Bondarenko 1964-ben született a Krímben, és a szovjet hadsereg politikai tisztjeként szolgálva telepedett le Munkácson. A Szovjetunió szétesése után vállalkozó lett, a saját nevét viselő cukrászdahálózatot működtet Munkácson és Ungváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában