Román módi

2018.07.03. 11:33

Bíró Zsolt: folytatódni fognak a magyar politikusok elleni támadások

Újabb erdélyi magyar politikusról derült ki, hogy ártatlanul hurcolták meg.

Marossárpatak, 2016. december 11. Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Maros megyei képviselõjelöltje leadja szavazatát az erdélyi Marossárpatakon a romániai parlamenti választások napján, 2016. december 11-én. A választáson a kétkamarás parlament 312 képviselõi, illetve 136 szenátori mandátumáról dönt az ország csaknem 19 millió szavazópolgára. MTI Fotó: Boda L. Gergely

Fotó: Boda L. Gergely

Újabb erdélyi magyar politikusról derült ki, hogy ártatlanul hurcolták meg. Több, mint három év után ugyanis alapfokon felmentették Mezei Jánost, Gyergyószentmiklós volt polgármesterét, akit hivatali visszaéléssel és zsarolással gyanúsítottak meg. Pártjának elnöke, Bíró Zsolt, a Magyar Polgári Párt vezetője a Napi aktuálisban elmondta, hogy örül a kedvező döntésnek, ugyanakkor a románok eljárása, a magyar politikusok elleni támadásként is értékelhető.

A politikus szerint a román rendszerbe bele van kódolva, hogy folytatódni fognak a magyar politikusok elleni támadások.

Bíró Zsolt arról is beszélt, hogy Mezei János koncepciós ügye a politikus három és fél éves előzetes letartóztatását, majd házi őrizetét, később országelhagyási tilalmát is eredményezte.

A pártelnök meglátása szerint viszont szerencsés, hogy van egy parlamenti vizsgálóbizottság, amely megállapította, hogy gyakorlatilag minden harmadik román állampolgárt lehallgatnak. Bíró Zsolt hangot adott bizakodásának, amely szerint a román igazságszolgáltatás rendszeréből az igazságtalanság kiiktatható.

Borítókép: Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Maros megyei képviselőjelöltje leadja szavazatát az erdélyi Marossárpatakon a romániai parlamenti választások napján, 2016. december 11- én.

MTI Fotó: Boda L. Gergely

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában