franciaország

2019.05.24. 19:11

Bomba robbant Lyonban

Legalább nyolc ember megsérült, az elkövetőt még keresik.

Emergency workers attended to an injured person in the back of an ambulance after a suspected package bomb blast along a pedestrian street in the heart of Lyon, southeast France, the local prosecutors' office said on May 24, 2019. - Several people were wounded by a suspected package bomb blast on a pedestrian street in the heart of Lyon in southeastern France, the local prosecutors' office said. The area where the explosion occurred, on the narrow strip of land between the Saone and Rhone rivers in the historic city centre, has been evacuated, according to AFP journalists at the scene. (Photo by PHILIPPE DESMAZES / AFP)

Forrás: PHILIPPE DESMAZES / AFP

Cikkünk frissül!

Késő délután Lyon sétálóutcájában bomba robbant, a pokolgépet valószínűleg egy bőröndbe rejtették. Legalább nyolcan megsérültek. Macron elnök éppen egy youtubernek adott interjút – bevallottan a kiábrándult fiatalok megszólítása érdekében – , közben értesült a robbanásról. Macron támadásnak nevezte azt, ami történt – írja az Origo.

A bűnügyi rendőrség és a bombakeresők megszállták Lyon belvárosát. A robbanás a Victor Hugo utcához közel történt, azaz Lyon egyik legszebb részén.

A BFM hírtelevízió tíz sérültről tud, köztük egy 8 éves kislányról. A terrorelhárítók is a helyszínen vannak. A LCI hírtelevízió szerint egy embert keresnek, ő lehet a robbantó.

Fotó: Rendőrök kísérik a mentősöket
Forrás: PHILIPPE DESMAZES / AFP

A regionális újság szerint biciklivel érkezett a támadó, letett egy bőröndöt egy pékség elé, majd gyorsan eltűnt.

Denis Broliquier kerületi polgármester azt mondta az LCI-nek,

hogy egy biztos: bombát robbantottak és az volt a robbantó célja, hogy sok ember megsérüljön.

Az EP-választások első számú esélyesének tartott nemzeti jobboldali párt, az RN elnöke, Marine Le Pen twitterüzenetében bíztosította támogatásáról a sérülteket és a történeteket terrortámadásnak nevezte.

A Le Figaro szerint 11 embert vittek kórházba a robbanás miatt. A bombát a pékség előtt hagyó férfi után hajtóvadászatot indított a rendőrség.

Borítókép: sérültet ápolnak a mentők a robbanás után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában