Járvány

2021.01.18. 22:11

Brazíliában hétfőn kezdődik a tömeges oltás

A Sinovac Biotech kínai cég által gyártott CoronaVackal kezdik meg az oltásokat.

Brazíliában helyi idő szerint hétfőn délután kezdődik a lakosság tömeges oltása a koronavírus ellen azzal az egyetlen vakcinával, a Sinovac Biotech kínai cég által gyártott CoronaVackal, amely már az ország rendelkezésére áll, és azt a hatmillió dózist, amely rendelkezésre áll, mind be is adják a legrászorultabbak egy részének – jelentette be Eduardo Pazuello egészségügyi miniszter.

Az ország államai kérték a szövetségi kormánytól, hogy amennyi vakcina van, azzal rögtön kezdjék el a tömeges oltást minden államban egy időben.

A brazil gyógyszer-engedélyezési hatóság (Anvisa) vasárnap hagyta jóvá először koronavírus elleni vakcina alkalmazását sürgős esetekben: a CoronaVac mellett a brit AstraZeneca gyártotta oltóanyagét is, de ez utóbbiból még nincs az országban.

A koronavírusnak már csaknem 210 ezer halálos áldozata van a több mint 210 millió lakosú országban, ami a járványban a második legsúlyosabb halálozási szám a világon az Egyesült Államok után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában