Ország-világ

2021.02.18. 17:09

Családi ház áráért újítottak fel egyetlen közterületi WC-t Szombathelyen

Hadházy Ákos országgyűlési képviselő a Facebookon fakadt ki egy sárvári wc felújítása miatt. Egyelőre azonban úgy tűnik, a baloldal által vezetett szombathelyi önkormányzat Sárvárnál jóval többet költött nyilvános WC felújítására.

Hadházy Ákos országgyűlési képviselő a napokban közzétett posztjából kiderült, hogy az atkári piaci wc-k felújítása négyzetméterenként 500 ezer forintba került, míg Sárváron ennek bekerülési költsége elérte az egymillió forintot. A „hír” a helyi baloldali propaganda-sajtót is bejárta. Ám ezekből a beszámolókból az már kimaradt, hogy a szombathelyi önkormányzat ugyancsak felújított egy nyilvános WC-t. A 20 négyzetméternél kisebb alapterületű szombathelyi illemhelyre 24,8 millió forintot fordítottak. A beruházás négyzetméterára megközelíti a másfél millió forintot – számol be a Vaol.

A lap azt írja, a rekonstrukciót egyébként még az előző, fideszes városvezetés indította, ám akkor annak tervezett költsége jóval kevesebbre rúgott a végső árnál.

A vállalkozási szerződés is nettó 14 millió 136 ezer 424 forintról szólt, ez bruttósítva sem haladja meg a 18 millió forintot. Azonban az önkormányzat honlapján szerdán közzétett költségvetési rendelet-tervezetből már az látszik, hogy 2020-ban eredetileg még 10 millió forintot kívánt fordítani erre a beruházásra az önkormányzat, azonban a végső ár 24,8 millió forintra nőtt a költségvetési módosítások során. Ezzel a WC-felújítás négyzetméterenkénti ára jóval meghaladja az 1 millió forintot, számításaik szerint inkább a 1,5 millió forinthoz közelít.

Hadházy Ákos, akit a Momentum egyébként Zuglóban indít országgyűlési képviselőjelöltként, akár a párt szombathelyi politikusától, László Győző alpolgármestertől is kérhet bővebb felvilágosítást arról, miért került ennyibe a szombathelyi wc-projekt, és azt miért hagyta jóvá a baloldali politikus a költségvetés módosításakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában