Illegális bevándorlás

2018.01.14. 10:14

Cser-Palkovics András: a biztonságot szeretnék megőrizni a polgármesterek

Nem szeretnék, hogy Magyarország bevándorlóországgá váljon, és azt sem, hogy bevándorlásszervező irodák működjenek településeiken – mondta Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és az Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) társelnöke, vasárnap az M1-en.

Kiemelte: a szervezetnek fontos, hogy a közelmúltbeli európai uniós döntések miatt kiálljanak a kormány törekvései mellett, a nyugalmat, biztonságot, békességet szeretnék megőrizni, mert ezek a fejlődés feltételei is.

Cser-Palkovics András közölte: az MJVSZ pénteki konferenciáján felszólaltak olyan települések vezetői, amelyeket érintett a bevándorlás – vagy azért, mert korábban menekülttábor volt ott, vagy a határ mentén találhatók és átvonultak rajtuk a migránsok – és tőlük volt leghitelesebb annak felsorolása, mit kell elkerülni a biztonság megőrzéséért.

Kitért arra is: azon települések polgármesterei, ahol volt menekülttábor, arról is beszámoltak, mekkora különbség volt a korábban menedekültstátuszért jogszerűen folyamodók és az illegális bevándorlóként érkezők „viselkedése, hozzáállása” között. Ezek a polgármesterek jelezték, hogy ez nagyon komoly problémákat okozott az érintett települések mindennapjaiban – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában