Fociban is nyomult

2018.03.23. 11:26

Czeglédy újabb pénzügyi manőverét vizsgálják

Aszocialista politikus cége kölcsönöket nyújtott a ZTE labdarúgócsapatának, ami kimerítheti a jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett gyanúját.

Újabb ügyet vizsgálnak a pénzügyi nyomozók a költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba tevékenységével kapcsolatban, a szocialista politikus cége ugyanis kölcsönöket nyújtott a ZTE labdarúgócsapatának, ami kimerítheti a jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett gyanúját – írja a pénteki Magyar Idők.

A bűnszervezetben, különösen nagy értékre, költségvetési és gazdasági csalással gyanúsított szombathelyi ügyvéd cégén, a Human Operator Zrt.-n keresztül 94 millió forinttal segítette 2012-ben és 2013-ban a zalai labdarúgókat úgy, hogy hitelre felvett pénzt adott kölcsön a ZTE-nek. Mindezt a lap birtokába jutott kölcsönszerződések alapján március 10-én már megírták.

A Magyar Idők cikke nyomán a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István beadvánnyal fordult a Csongrád Megyei Főügyészséghez, vizsgálatot kérve.

A főügyészség március 19-én tudatta a beadványozóval, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vizsgálja az általa leírtakat, nem külön nyomozás keretében, hanem a Czeglédy Csaba és társai ellen már nyomozó NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság Csongrád megyei vizsgálati osztályán.

Az adónyomozóknak kell megállapítaniuk, hogy történt-e törvénysértés és tiltott pénzintézeti tevékenység.

Czeglédy Csaba a NAV szerint az általa irányított bűnszervezeten keresztül 6,3 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek. A Gyurcsány Ferenc és az MSZP ügyvédjeként is elhíresült szocialista politikust adócsalás miatt 2003-ban egy év négy hónapos felfüggesztett börtönre ítélték, de ezt megelőzően is volt már ügyészi megrovása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában