Atomenergia

2017.11.08. 13:42

DK: nincs szükség a paksi beruházásra

A Demokratikus Koalíció (DK) álláspontját kifejtve Varju László, a párt alelnöke arra reagált, hogy Aszódi Attila, a paksi erőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár egy keddi fórumon bejelentette: megkezdődött a Paks II beruházás első tíz, 98 millió eurós összértékű fővállalkozói számlájának kifizetése.

A DK-s politikus hangsúlyozta, hogy a megújuló energiák egyre jobb hatásfoka miatt több nyugat-európai ország is úgy döntött, hogy kivezeti az atomenergiát. Megjegyezte, jelenleg sehol nem működik olyan típusú erőmű, mint amit Paksra terveznek. A Szentpétervár mellett készülő erőműről riasztó hírek érkeztek, Finnországban pedig a hatóságok nem adták meg a kivitelezési engedélyt – tette hozzá. Úgy vélte, a Paks II beruházás nemhogy enyhíti, hanem fokozza Magyarország energiafüggőségét.

Varju László szerint csak azért van szükség a beruházásra, mert „nyilván tekintélyes csúszópénzek a Fidesz-közeli zsebekbe kerülnek”. Mint mondta, ezért építik fel szükségtelenül az erőművet, veszélyeztetik az ország biztonságát és adósítanak el minden magyar állampolgárt 300 ezer forint erejéig.

A határon túli magyarok szavazati joga elleni DK-kampányhoz kapcsolódva azt javasolta, hogy közülük csak azok voksolhassanak, akik szükség esetén magukra vállalják az egy főre eső 300 ezer forintos adósságot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában