Ország-világ

2021.04.13. 23:09

Dobrev Klára ismét a vakcinák ellen kampányolt

Dobrev Klára kedd este az ATV-ben azt is kijelentette, hogy ő senkinek nem adta tovább a vírust.

A DK európai parlamenti képviselője, Gyurcsány Ferenc felesége kedd este az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt. A politikus egyik legemlékezetesebb mondata az volt, amit külön ki is emelt, hogy „hál Istennek én senkinek nem adtam tovább ezt a betegséget”. Ismert, Dobrev, nemrég gyógyult meg a koronavírus-fertőzésből – írja a Magyar Nemzet.

A meglepő kijelentés hallatán Rónai Egon műsorvezető vissza is kérdezett: „Honnan tudja, hogy nem adta át senkinek?” Rónai elmondta, hogy a jobboldali sajtó megírta: Dobrev Klára gyakorlatilag végigfertőzhette a fél országot. Az állítás kapcsán a baloldali média egy emberként állt ki Dobrev mellett és utasította vissza a „vádakat”, csakhogy Dobrev országjáró körútjáról számos fénykép készült, amelyen maszk nélkül beszélgetett vidéki DK-s politikusokkal.

Több olyan DK-s is súlyosan megbetegedett, aki találkozott Dobrevvel az országjárás során.

Rónai kérdésére, hogy honnan tudja, hogy nem adta át senkinek a betegséget, Dobrev annyit válaszolt, hogy miután kiderült, hogy fertőzött, végigtelefonált mindenkit, akivel érintkezett az elmúlt napokban. Ez nem kevés embert jelenthetett, ugyanis a politikus fodrászt és taxisofőrt is emlegetett – előbbi valószínűleg nem is végezhetett volna munkát a veszélyhelyzet miatt. Mint mondta, annyi idő volt mindenkit értesíteni, hogy amikor már rosszabbul lett a betegségtől, akkor kollégái folytatták a telefonálgatást.

A keleti vakcinák kapcsán hasonlóan szürreális párbeszéd játszódott le Rónai és Dobrev között. Gyurcsány felesége kiemelte: „Senki nem mondja ki azt”, hogy ezek a vakcinák „segítenének”. Vagyis lényegében Dobrev amellett kardoskodott – nehéz ezt a mondatot másként értelmezni –, hogy a keleti vakcinák hatástalanok.

Ezzel csak az a probléma, hogy a hétköznapi tapasztalatok mellett – a kínai és orosz vakcinákat egyre több ország rendeli, több tízmillió embert oltottak be ezekkel – a tudományos kutatások szerint is mindkét vakcina hatékonysága nyolcvan százalék fölötti, az orosz vakcina hatékonysága meghaladja a kilencven százalékot is.

„Mindenki más azt mondta, hogy segít” – mondta Rónai Egon Dobrevnek a vakcinák kapcsán, aki erre nem tudott érdemben reagálni, inkább elkezdte szidni Orbán Viktort, és előhúzta a tarsolyából a halálkampány végső ütőkártyáját: „A világon nálunk haltak meg a legtöbben” – jelentette ki Dobrev Klára, ami nyilvánvalóan képtelenség, hiszen ha csak a hasonló méretű Csehországot nézzük, ott is többen haltak meg a járványban, a nagyobb országokról nem is beszélve.

Dobrev Klára a miniszterelnök-jelöltség kapcsán azt válaszolta, pár héten belül dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában