Fradi-Debrecen meccs

2017.11.15. 17:06

Feladta magát a Fradi-meccsen történt késelés utolsó gyanúsítottja is

A rendőrség összesen 20 embert gyanúsít a november 4-én a budapesti Groupama Arénában történt késeléssel kapcsolatban, ahol két szurkolót bántalmaztak.

November 4-én Budapesten, a Groupama Arénában ismeretlen tettesek bántalmaztak két szurkolót, akik közül az egyik súlyos, a másik könnyű sérülést szenvedett. A BRFK súlyos testi sértés és csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt indított nyomozást.

A bántalmazással összefüggésben – már másnap – két férfit gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók. A két férfival szemben a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

A nyomozati cselekmények eredményeként a rendőrök további 18 – a verekedésben részt vevő – szurkolót azonosítottak. Közülük 14 embert kedden, az esti órákban fogtak el. Valamennyiüket előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrség további négy ember ellen elfogatóparancsot bocsátott ki. Ők szerdán önként feladták magukat.

A gyanúsítottak közül a nyomozók tíz embert vettek őrizetbe és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására – tették hozzá.

A klubvezetéssel folytatott hosszú tárgyalássorozat eredményeként a november 4-ei FTC-DVSC (2-1) bajnokin tértek vissza a korábban a vénaszkenneres regisztráció miatt távol maradó keménymag tagjai. A meccs szünetében verekedés tört ki a hazai drukkerek között és késelés is történt. Egy ember könnyebben, kettő pedig súlyosan megsérült.

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága múlt kedden úgy döntött, hogy az FTC-nek hárommillió forint büntetést kell fizetnie, és a következő három bajnoki mérkőzésén öt szektort zárva kell tartania.

A Ferencvárosi Torna Club (FTC) múlt pénteken sajtótájékoztatót tartott a történtek miatt. Az FTC vezetősége azt hangsúlyozta: előre megszervezett, tudatos támadás, bűncselekmény történt a szombati labdarúgó-mérkőzés szünetében, amire nem lehetett felkészülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában