áprilisban

2020.02.10. 17:26

Egy volt észak-koreai diplomata is indulna a dél-koreai választásokon

Indulni készül az április 15-én tartandó dél-koreai parlamenti választásokon a fő ellenzéki párt színeiben Tae Jong Ho, Észak-Korea londoni nagykövetségének egykori első beosztottja, aki 2016-ban disszidált Dél-Koreába – közölte a Yonhap dél-koreai hírügynökség hétfőn a konzervatív Szabad Korea Párt egyik tisztségviselőjére hivatkozva.

Kim Hjong O, a párt jelöltállító bizottságának vezetője szerint Tae Jong Hónak most igyekeznek egy választókerületet találni, ahol indulhatna. Mint mondta, Szöul egyik kerülete lenne számára megfelelő.

„Thae életét kockáztatta a szabadságért. A békés jövőképet és Dél-Koreának ezzel kapcsolatos álláspontját képviselhetné 25 millió észak-koreai egyikeként és olyasvalakiként, aki megérti az egymástól elválasztott tízmillió család bánatát” – hangoztatta Kim.

A pártpolitikus szerint Thae reményt adhat nemcsak a Dél-Koreába szökött észak-koreaiaknak, de mindkét Korea népének a valódi újra egyesülésére.

A most 58 éves Tae Jong Ho a legmagasabb rangú észak-koreai diplomata, aki Dél-Koreába szökött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában