máv-start

2018.06.16. 08:23

Életbe lépett a nyári vasúti menetrend

Életbe lépett szombaton a MÁV-Start nyári vasúti menetrendje, amely augusztus 26-áig érvényes.

Budapest, 2016. szeptember 23. Kelenföld vasútállomás 4. vágányára megérkezik a MÁV Start Zrt. Budapest Déli pályaudvaráról Martonvásárra tartó zónázó személyvonat modern szerelvénye. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTI/MTVA/Bizományosi

Fotó: Jászai Csaba

Ez idő alatt a vasúttársaság több járatot és korszerűbb szerelvényeket közlekedtet főleg a Balaton és a Velencei-tó térségében.

Tavaly nyáron a balatoni járatokon 8,6 százalékkal nőtt az utasszám, 1,4 millióan utaztak vonattal, 113 ezerrel többen, mint egy évvel korábban.

A balatoni vonatokon az árbevétel 8,1 százalékkal, mintegy 105 millió forinttal nőtt a nyári időszakban az előző évhez képest.

A nyári vasúti menetrendben a Balaton északi és déli partján korszerű, légkondicionált motorvonatok, InterCity-kocsik, hétvégén plusz vonatok közlekednek, amelyek többségén a kerékpárszállítás lehetőségét is biztosítják.

Expresszvonatok közlekednek Budapestről két óránként Nagykanizsára Tópart, illetve Keszthelyre Balaton expressz néven.

Budapest és Siófok között hétvégenként 90 darab személyszállító vonat közlekedik majd átlagosan 30 percenkénti indulással.

Az idén is lesz 30, 60, 90 napra váltható Balaton-bérlet, amelynek az ára csökkent.

Az idén nyáron is közlekednek az Adriai-tengerhez vonatok Budapestről, oda-vissza 49 euróért.

Borítókép: MTI / MTVA / Bizományosi / Jászai Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában