trifecta-hétvége

2019.06.25. 14:22

Először lehet triplázni hazai Spartan-versenyen

A magyar akadályfutó-versenyek történetének legjelentősebb hétvégéjére kerül sor Eplényben, ahol szombaton és vasárnap a Spartan-sorozat mindhárom távján kipróbálhatják magukat a résztvevők.

A szervezők tájékoztatása szerint a két napra körülbelül 7500-an regisztráltak. Szombaton a közép- és rövid táv versenyeit rendezik, délelőtt a szuper (minimum 13 kilométer, 25 akadállyal), délután a sprint (minimum 5 kilométer, 20 akadállyal) viadalokat bonyolítják le, vasárnap pedig a legnagyobb kihívás, a beast (minimum 19 kilométer, 30 akadállyal) következik.

Ez az úgynevezett Trifecta-hétvége, melyből egy ország egy évben csak egyet rendezhet, Magyarországon pedig most debütál.

Emellett ezúttal sem maradnak el a gyermekversenyek.

Sisak Zsófia versenyigazgató elmondta,

körülbelül 900 olyan bátor vállalkozó van, aki mindhárom távon rajthoz áll.

Hozzátette, ez mérföldkő a magyar Spartan-mozgalom történetében, egyúttal jelezte, óriási elismerés a szervezőknek, hogy

a legtöbb futamra már két hónapja nem lehet jegyet kapni

annak ellenére, hogy ezen a hétvégén számos kiemelkedő nemzetközi és hazai versenyt, különböző fesztiválokat, valamint tömegsport-rendezvényeket tartanak.

A versenyigazgató hangsúlyozta, negyedik alkalommal térnek vissza az eplényi sípályához, amely a Spartan Hungary fő hazai helyszínének mondható. Már a 2017-es legutóbbi eplényi versenyt követően elkezdték az egyeztetéseket a Trifecta-hétvége megrendezéséről, a helyszín kiváló adottságai miatt. Hozzáfűzte, Eplényben a közelmúltban bővítették a parkolási kapacitást, így körülbelül 2000 autót tudnak elhelyezni. Éppen ezért fontos, hogy az érkezők ne a falu területén parkoljanak, hanem kövessék a forgalomirányító és parkoltató személyzet utasításait. A kijelölt parkolókba érkezők egész hétvégén ingyenesen használhatják a libegőket.

Az idei sorozat március végén Nagykanizsán indult, ahol összesen több mint tízezren teljesítették a szuper, sprint és kids versenyeket. A mostani hétvége után az évad október 5-én és 6-án Kazincbarcikán zárul beasttel, sprinttel, valamint jótékonysági futammal és kids versenyekkel.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában