bűnügy

2019.02.12. 06:08

Eltűnt rendőrök holttestére bukkantak Mexikóban

Nyomozást indítottak az ügyben.

A nyugat-mexikói Michoacán állam hatóságai arról számoltak be hétfőn, hogy őt férfi holttestére bukkantak egy elhagyott platós kisteherautóban; a helyi média szerint a Tuzantla városából múlt héten eltűnt öt rendőrről van szó.

Az állam ügyészsége közleményében annyit írt, hogy nyomozást indított a Mexikóvárostól mintegy 170 kilométerre nyugatra fekvő Zitácuaro településen talált gépjármű és a benne fellelt, lőtt sebekkel borított holttestek ügyében.

Michoacán az észak-amerikai ország egyik legrosszabb bűnözési helyzetű szövetségi állama, elsősorban a kábítószer-kereskedő bandáknak a piac ellenőrzéséért folytatott háborúja miatt.

Évekkel ezelőtt a Templomos Lovagok nevű drogkartell ellenőrizte Michoacán jelentős részét. A helyi polgári védelmi alakulatok és a mexikói biztonsági erők összehangolt fellépése következtében azonban a szervezet szétesett, és helyét számos kisebb bűnbanda vette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában