lebukás

2020.07.17. 12:22

Embercsempészeket vettek őrizetbe Lengyelországban

Embercsempészettel foglalkozó bűnözői csoport nyolc tagját vették őrizetbe Lengyelországban – közölte az Európai Unió rendőri együttműködési szervezete, az Europol pénteken.

A hágai székhelyű uniós szervezet tájékoztatása szerint az akció során hét lengyel és egy vietnami állampolgárt állítottak elő. A rendőri intézkedés egy novemberi művelet folytatása volt, amelynek során akkor tíz embercsempészt fogtak el.

A 2018 júliusa óta aktív bűnözői csoport tagjai legkevesebb 150, nem EU-s állampolgár illegális határátlépését segítette Lengyelországba, majd szervezték meg továbbjutásukat nyugat-európai országokba. A hatóságok szerint a bűnözők többmillió eurót kereshettek a hónapokon át folytatott tevékenység során. A megtalált dokumentumok szerint ugyanis a bevándorlók fejenként hozzávetőlegesen 17 500 eurót (mintegy 6,1 millió forintot) fizettek ezekért a szolgáltatásokért.

A migránsokat legtöbb esetben áruszállító kisteherautók rakterébe, több bevándorlót a teherautók átalakított hűtő- vagy fűtőberendezések belsejébe rejtve csempészték át a határokon – közölték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában