súlyos bűn

2019.03.28. 09:50

Emberkereskedelem miatt fogtak el egy fóti családot

Emberkereskedelem és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt fogtak el kedd reggel egy fóti családot, amelynek tagjai Németországban kényszerítettek nőket prostitúcióra – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata a rendőrség honlapján csütörtökön.

A család otthonának átkutatása során a bűncselekmények elkövetéséhez kapcsolódó feljegyzéseket, albérleti szerződéseket és mobiltelefonokat foglaltak le a nyomozók.

A nyomozás adatai szerint a család tagjai kizsákmányolás céljából magyar állampolgárságú nőket toboroztak, akiket prostituáltként dolgoztattak külföldön. A megkeresett pénzt részben vagy teljes egészében elvették a nőktől, akiket fenyegettek, megfélemlítettek és több alkalommal bántalmaztak is.

A rendőrök a három elfogott embert gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és javasolták letartóztatásuk indítványozását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában