emberség

2019.06.14. 13:09

Ezreknek segített a közel-keleti háborús térségben Magyarország

Hazánk munkahelyteremtéssel, képzések és mezőgazdasági programok elindításával segítette a szíriai és iraki háború miatt belső menekülté vált embereket.

Több mint nyolcezer embernek segített a szíriai és iraki háború sújtotta térségben Magyarország és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a Qudra elnevezésű európai segélyprogram keretében – mondta a program magyarországi vezetője az M1 és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában pénteken.

Bálint Gábor hozzátette: Magyarország munkahelyteremtéssel, valamint képzések és mezőgazdasági programok elindításával segítette a szíriai és iraki háború miatt belső menekülté vált embereket.

A program azt vállalta fel, hogy segít helyrehozni a háború pusztításának következményeit Irakban, Jordániában, Törökországban és Libanonban. Magyarország az elmúlt három évben a spanyol, a német és a francia fejlesztési ügynökséggel dolgozott együtt a programban. A négy országban csaknem félmillió embernek tudtak közvetlenül segíteni a Qudra program által – közölte Bálint Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában