Kilenc ember halt meg

2018.05.23. 06:09

Facebookozott a sofőr a ceglédberceli baleset előtt (videó)

Megrázó videó került került elő a tragédiáról: a felvételt maga a sofőr rögzítette a Facebook alkalmazásával, közvetlenül az ütközés előtti másodpercekben.

Ceglédbercel, 2018. május 22. Ütközésben összetört kisbusz Ceglédbercel közelében, a 4-es főút 59-es kilométerénél 2018. május 22-én. A román rendszámú kisbusz egy homokot szállító teherautóval ütközött össze, a benne ülő kilenc ember, hét férfi és két nő meghalt a balesetben. A teherautó sofőrje megsérült. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Ahogy tegnap megírtuk, szörnyű közlekedési baleset történt a Pest megyei Ceglédbercel közelében, ahol egy román rendszámú mikrobusz addig ismeretlen okból áttért a szembejövő sávba, ahol frontálisan ütközött egy teherautóval. A kisbusz mind a kilenc utasa meghalt.

Az okot eddig senki nem tudta felderíteni, a sofőr egyik ismerőse kedd este azonban feltöltött az internetre egy videót, amelyet elhunyt ismerőse rögzített a Facebookon Live alkalmazással- éppen a tragédia előtti percekben. A felvételt az Adevarul.ro portál hozta nyilvánosságra.

Jelenleg tehát úgy tűnik, hogy a sofőr figyelmét a Facebook-videó készítése terelhette el annyira, hogy nem vette észre, amikor áttért a szembejövő sávba.

A Krónika.ro portál egyébként úgy tudja, az áldozatok román állampolgárok voltak, akik a Maros megyei Mikefalvához tartozó Désfalváról származtak, és Szlovéniából igyekeztek haza.

Vigyázat! A videó megrázó képsorokat tartalmaz, csak saját felelősségére nézze meg!

 

Borítókép: a kisbusz a felismerhetetlenségi összeroncsolódott az ütközésben

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában