tilosban indult el

2020.07.09. 20:18

Felfüggesztett fogházbüntetést kapott a balesetet okozó debreceni villamosvezető

A Debreceni Törvényszék csütörtökön helybenhagyta annak a villamosvezetőnek a büntetését, akit az első fokon eljáró Debreceni Járásbíróság maradandó fogyatékosságot és tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt egy év nyolc hónap fogházbüntetésre ítélt, a végrehajtást három év próbaidőre felfüggesztve – közölte a törvényszék.

A vádlott 2018. június 6-án az esti órákban a belvárosban lévő Piac utca 20. szám előtti megállóból úgy indult el és hajtott a kereszteződésbe, hogy a villamosközlekedés forgalmát irányító lámpa tiltó jelzést mutatott.

A villamosvezető a szerelvénnyel csaknem 20 kilométer/óra sebességre gyorsult és az útkereszteződésben nem adott elsőbbséget a neki jobbról érkező egyik helyi járatú autóbusznak. A villamos emiatt fékezés nélkül nekiütközött a busznak.

Az ütközés miatt a villamos kisiklott, majd öt métert gurult és megállt, miközben az autóbusz áttért az ellentétes irányú buszsávba, és ott 69 méter távolságban állt meg.

A járműveken több utas volt, többségük az üléseken foglalt helyet. A villamoson és az autóbuszon utazók közül 11-en sérültek meg, közülük négyen – köztük a villamosvezető – nyolc napon túl gyógyuló, míg további hét utas nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az autóbuszon egy 67 éves nő maradandó fogyatékossággal járó sérülést szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában