Járvány

2020.05.31. 13:04

Fidesz: a nehezebb időkben is a gyermek az első

Még fokozottabban kell segíteni a családokat.

Budapest, 2016. május 29. Dunai Mónika fideszes országgyûlési képviselõ mesét mond Budapesten, a XVII. kerületi Vigyázó Sándor Mûvelõdési Ház gyermeknapi rendezvényén az Anyu, Apu, mesélj! mesesátorban 2016.május 29-én. MTI Fotó: Soós Lajos

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

A kormánypártok számára továbbra is a gyermek az első – közölte a Fidesz vasárnap, gyermeknap alkalmából.

Az a céljuk – írták közleményükben -, hogy Magyarország családbarát ország legyen, és ezen a mostanihoz hasonló nehezebb idők sem változtatnak.

A baloldal politikájával ellentétben a válságkezelésnél nem a családokat sújtó megszorításokban hisznek, hanem abban, hogy a gyermekes családokat még fokozottabban kell segíteni tették hozzá.

Ezt tartják szem előtt a koronavírus-járvány alatt is, amikor több családtámogatás elérését tették könnyebbé és hiteltörlesztési moratóriumot tartanak fenn, hogy ezzel is segítsék a családok szociális biztonságát – olvasható a közleményben.

Felhívták a figyelmet arra, hogy 2010 óta két és félszeresére emelték a gyermekes családok támogatását, és támogatják, hogy a jövő évi költségvetésben is tovább emelkedjen az erre fordított összeg, a járvány okozta gazdasági problémák kezelése mellett is.

A gyermeket nevelők továbbra is számíthatnak a családi adókedvezményre, a csokra, az otthonteremtési támogatásokra, a babaváró támogatásra, a gyed extrára, a kisgyermekes édesanyákat segítő kedvezményekre, folytatódnak a bölcsőde- és óvodafejlesztések – részletezték.

Azt írták: támogatnak minden olyan intézkedést, amely segíti a gyermekvállalást, akár a meddőségi kezelésekkel vagy az örökbefogadás egyszerűsítésével is. „Emellett az a célunk, hogy tovább erősítsük a gyermekek és fiatalok védelmét.”

Borítókép: illusztráció / Dunai Mónika fideszes országgyűlési képviselő mesét mond Budapesten, a XVII. kerületi Vigyázó Sándor Művelődési Ház gyermeknapi rendezvényén az Anyu, Apu, mesélj! mesesátorban 2016.május 29-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában