Ország-világ

2021.10.27. 17:54

Fidesz: kórházakat csak Gyurcsány Ferencék zártak be

A kormány 2010 óta folyamatosan pótolja a baloldal által az egészségügytől elvett pénzeket, jövőre 1700 milliárd forinttal többet költ egészségügyre, mint amennyit a baloldal fordított.

Kórházakat Gyurcsány Ferenc volt MSZP-s miniszterelnök és a baloldal zárt be, valamint vitt a csőd szélére a sorozatos pénzkivonással – emelte ki szerdai, az MTI-hez is eljuttatott közleményében a Fidesz.

A nagyobbik kormánypárt ezzel a jelenleg MSZP-s, a jövő évi választásokon azonban DK-s színekben induló Szakács László parlamenti képviselő nyilatkozatára reagált, aki arra szólította fel a kormányt, hogy árulja el, tervez-e kórházbezárásokat és ha igen, akkor mely intézményeket készül bezárni.

A Fidesz közleménye szerint a baloldal tudatosan tönkre akarta tenni az állami egészségügyet, hogy „üzleteljen a betegeken”, és jelenleg is ugyanezt az egészségügy-politikát képviseli.

A kormány 2010 óta folyamatosan pótolja a baloldal által az egészségügytől elvett pénzeket, jövőre 1700 milliárd forinttal többet költ egészségügyre, mint amennyit a baloldal fordított – hangsúlyozták, hozzátéve: az orvosoknak és ápolóknak átfogó béremelést biztosítanak, a kórházakat nem bezárják, hanem felújítják, fejlesztik és új kórházat építenek. A városi kórházakat senki nem zárja be, azok jelenleg is a megyei kórházak szakmai irányítása alá tartoznak – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában