hazafias nevelés

2019.01.09. 14:04

Simicskó István: fontos, hogy a magyar fiatalok kötődjenek a hazájukhoz

A kormánybiztos lát lehetőséget abban, hogy a közismereti tantárgyakon keresztül is erősítsék a fiatalokban a hazaszeretet.

A nyugati világunkban az eszmék elhalásának időszakát élhetjük meg – mondta Simicskó István az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában. A hazafias és honvédelmi neveléssel megbízott kormánybiztos úgy fogalmazott: elvek, eszmék tűnnek el, válnak értéktelenné, ezért is fontos, hogy azt az érzést alakítsuk ki minden fiatal magyar emberben, hogy kötődjön a hazájához.

Simicskó István kiemelte: A hazaszeretetből lehet kiépíteni a gyermekeinkben a haza védelmének a fontosságát. A kormánybiztos lát lehetőséget abban, hogy a közismereti tantárgyakon keresztül is erősítsék a fiatalokban a hazaszeretet. Mint mondta:

számos országban jellemző, hogy különböző értékeket helyeznek bele a tantárgyakba, ezeket történelmi példákkal illusztrálják, ez pedig egy jó megoldás.

Magyarországon a rendszerváltás óta nincsen stratégia a hazafias nevelésre vonatkozóan, ezért is fontos ennek a kialakítása. Ennek érdekében létrehozott egy szakértői munkacsoportot, akikkel közösen állítanak össze egy stratégiát – tette hozzá.

Simicskó István elmondta: megkezdték a Honvédelmi Sportszövetség kiépítését. Mint mondta: az a terv, hogy minden járásban Honvédelmi Sportközpontot hozzanak létre, ahol elsősorban a sportlövészet kap lehetőséget, de különböző küzdősportokat és technikai sportokat is űzhetnek itt a fiatalok.

A teljes beszélgetést itt nézheti meg:

https://stream.echotv.hu/videos/2019/01/720/20190109_jo_reggelt_simicsko.MP4

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában