új feladat

2020.10.11. 12:51

Fürjes Balázst indítaná Gulyás Gergely körzetében a Fidesz 2022-ben

A Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkára indulhat egyéni jelöltként a XII. kerületben a 2022-es parlamenti választáson.

„A Hegyvidék polgármesterének, Pokorni Zoltánnak és nekem is az a véleményem, hogy a legalkalmasabb jelölt Fürjes Balázs” – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az atv.hu-nak arra a felvetésre, hogy 2022-ben ki indulhat a budai Hegyvidéken a Fidesz-KDNP egyéni képviselő-jelöltjeként. A Magyar Nemzet szemléje szerint az volt ugyanis a Fidesz-elnökség álláspontja, hogy Gulyás miniszterként többet tud majd a két év múlva esedékes választási kampányban segíteni, ha csak kormányzati feladatai lesznek.

Fürjes Balázs (jobbra elöl) és Gulyás Gergely
Fotó: Kovács Tamás / MTI

A pártelnökség ajánlást fogalmazott meg, de a jelölés joga a hegyvidéki Fidesz-szervezeté.

És persze Fürjesnek is el kell fogadnia a felkérést, aki, mint Gulyás Gergely mondta, nagyon megtisztelőnek tartja a lehetőséget és túl komolynak ahhoz, hogy elhamarkodott választ adjon.

Fürjes Balázs a portálnak úgy nyilatkozott, „megtisztelő és komoly felvetés, felelős döntést kíván, megfelelő időben. Én semmiképp nem előlegezném meg a Fidesz elnökének és testületeinek a döntését. Ott van a család is: ez a vállalkozás komoly fordulat lenne személyes életünkben. Családként működünk, az egész családot érintő döntéseket mindig megbeszéljük a feleségemmel. Most ez sem egyszerű, ő 7/24-es szolgálatban van, négyhónapos a kisfiunk” – mondta.​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában