Illegális bevándorlás

2020.06.22. 13:12

Görögdinnye-szállítmányba bújt migránsokra bukkantak Lengyelországban

Lengyelországban egy görögdinnye-szállítmányban elrejtőzött hat szíriai és afgán bevándorlóra bukkantak, akik Görögországból indulva Németországba és Svédországba próbáltak eljutni – közölte hétfőn a határőrség.

A közlemény szerint a lengyel kamionsofőr a délkelet-lengyelországi Humniska faluból értesítette a rendőrséget, miután az utánfutóban zörejeket észlelt.

A rendőrök egy szíriai igazolvánnyal rendelkező 21 éves nőt, valamint öt, 20 és 36 év közötti, iratok nélkül utazó férfit találtak a rakodótérben.

Az illegális bevándorlók elmondása szerint a sofőr tudomása nélkül, embercsempészek segítségével, személyenként háromezer euró fejében jutottak be a kamionba. Bírósági döntés alapján a külföldieket három hónapra kelet-lengyelországi őrzött menekültközpontokban helyezték el.

A közleményből nem derül ki, hogy

a kamion Ukrajna vagy Szlovákia felől érkezett Lengyelországba, Görögország irányából azonban az utóbbi a rövidebb útvonal.

Május végén a szlovák határhoz közeli Barwinek községben két, szintén dinnyeszállítmányban rejtőzködő afgán bevándorlót tartóztattak fel.

A lengyel határőrség adatai szerint a délkelet-lengyelországi határszakaszon az év eleje óta Ukrajna és Szlovákia irányából 55 illegálisan érkező külföldit tartóztattak fel, mindnyájan tranzitországnak tekintették Lengyelországot, nyugat-európai országokba tartottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában