Romániai választások

2020.12.04. 15:18

Gulyás Gergely az RMDSZ támogatására kéri az erdélyi magyarságot (videó)

A vasárnapi romániai parlamenti választáson való részvételre és az RMDSZ listájának támogatására kérte az erdélyi magyarságot Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken.

Gulyás Gergely a Fidesz közösségi oldalán közzétett videóüzenetében kiemelte: a december 6-i választásokat sokkal nehezebb körülmények között rendezik, mint a rendszerváltás óta bármikor, a koronavírus-járvány valamennyi európai ország életét alapvetően változtatta meg. Ilyenkor a választásokon való részvétel bátorságpróba is mutatott rá a miniszter.

Gulyás Gergely arra kér mindenkit, aki Erdélyben él magyarként, hogy menjen el és szavazzon az RMDSZ listájára.

Ezzel is ismerjék el azt a teljesítményt, amelyet az RMDSZ az elmúlt négy évben és a rendszerváltás óta az itt élő magyarságért tett. Értékeljék azt is, hogy magyar összefogás jött létre, valamennyi magyar politikai szervezet az RMDSZ listáján képviselettel rendelkezik – mondta.

Hozzátette: nagyon nagy mértékben fogja meghatározni a határon túli erdélyi magyarság következő négy évét a Székelyföldtől a Partiumig, hogy milyen erős a bukaresti érdekképviselet, hogy ott az RMDSZ frakciója milyen mértékben van jelen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában