Ország-világ

2021.10.27. 18:13

Gyűlölködés volt a békemenet Márki-Zay szerint

Gyurcsányék 2010 előtt rendszeresen csőcselékként hivatkoztak a jobboldali emberekre, akkor is, amikor a rendőrökkel verették össze őket.

A békemenet inkább gyűlölködés volt

– nyilatkozta az ATV-ben korábban Márki-Zay Péter. A baloldal miniszterelnök-jelöltje továbbra is azt hangoztatta, hogy sokan azt se tudták, hová jöttek, illetve hogy buszoztatták a tömeget a kormánypártokkal szimpatizáló rendezvényre – írta meg a Mandiner.

A hódmezővásárhelyi polgármester kijelentése illeszkedik a már jól ismert baloldali narratívába:

2010 előtt Gyurcsányék rendszeresen csőcseléknek nevezték a jobboldali tömeget, melyet tizenöt évvel ezelőtt a rendőrséggel verettek össze Budapest utcáin.

A 2006-os őszi tüntetéssorozatot a Gyurcsány-párt politikusai azóta is előszeretettel relativizálják. Vágó István DK-s önkormányzati képviselő korábban tüntetői erőszakot emlegetett a rendőri túlkapások kapcsán, Vadai Ágnes, a párt alelnöke pedig azt mondta, hogy ő nem látott semmilyen forradalmárokat, csak a rendőrökre támadó csőcseléket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában