összecsapás

2020.08.10. 14:32

Háromezer embert vettek őrizetbe Minszkben

Mintegy százan sérültek meg fehérorosz elnökválasztást követő éjszakán az összecsapásokban, az országban mintegy háromezer embert vettek őrizetbe – közölte a BelTa fehérorosz hírügynökség belügyminisztériumi adatokra hivatkozva.

A belügyi tárca sajtószolgálata szerint az összecsapásokban a rendvédelmi szervek 39 munkatársa és több, mint 50 civil sérült meg.

A minisztérium arról tájékoztatott, hogy a konfrontációnak nem volt halálos áldozata, és valótlannak nevezte az ezzel ellentétes tartalmú, az internetes híroldalakon megjelent állításokat.

Az összecsapásoknak a fehérorosz egészségügyi minisztérium szerint sem volt halottja. Korábbi híradások szerint legkevesebb egy ember életét vesztette, amikor egy rabszállító teherautó Minszkben vasárnap késő este belehajtott a tömegbe.

A Veszna jogvédő központ hétfőn arról számolt be, hogy Minszk kórházaiban több tucatnyi sérültet ápoltak.

A háromezer őrizetbe vétel egyharmada a belügyminisztérium szerint a fővárosban, a többi Fehéroroszország több mint 30 településén történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában