Illegális bevándorlás

2018.08.24. 13:58

Határvédelmi szolgálatot teljesítő magyar rendőrök tértek haza a Balkánról

Hazatértek a Szerbiában és Macedóniában szolgálatot teljesítő rendőrök, akik egy hónapig segítették a határok védelmét – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a honlapján. Piros Attila, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője pénteken Szegeden fogadta a hazatérő rendőri kontingensek tagjait – írták.

Ismertették, a két országban a magyar rendőrök – idén nyolcadik alkalommal – a helyiekkel együttműködve főként járőrszolgálatot láttak el, hogy megelőzzék és felderítsék a jogellenes határátlépéseket, valamint közreműködtek az embercsempészek és a Macedónia, illetve Szerbia területére belépő illegális migránsok előállításában. A kontingensekben részt vevő szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítettek szolgálatot, hanem a mélységi területen található utakon is.

Az egységek tagjai terepjáró szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel és hőkamerákkal támogatták az érintett határszakaszok védelmét. A Macedónia és Szerbia területén eljáró magyar rendőrök feladataikat saját szolgálati felszerelésükkel látták el, a macedón és a szerb fél irányítása, felügyelete mellett intézkedhettek – tették hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában