tudatlanság

2019.02.26. 18:59

Hatszor több a kanyarós a Fülöp-szigeteken, mint tavaly

A hatóságok szerint egyrészt a vakcinahiány, másrészt a lakosság oltásokkal szembeni bizalmatlansága lehet az oka a tömeges megbetegedéseknek.

Legalább 203 ember vesztette életét az idén a Fülöp-szigeteken áldozatait szedő kanyarójárványban, a fertőzöttek száma pedig meghaladja már a 12 700 főt – közölte kedden az ENSZ Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala (OCHA) a Twitter-oldalán.

Az OCHA adatai szerint a betegek 57 százaléka öt évesnél fiatalabb gyerek. Az ENSZ hivatala emlékeztetett, hogy a tavalyi év azonos időszakában 2700 kanyarós esetet regisztráltak, s a betegségben 25-en haltak meg.

A Manila Bulletin című helyi angol nyelvű lap korábban közölte: a Fülöp-szigeteki hatóságok álláspontja szerint egyrészt a vakcinahiány, másrészt a lakosság oltásokkal szembeni bizalmatlansága lehet az oka a tömeges megbetegedéseknek.

A kanyaró Manilában és környékén, valamint Luzon szigetének középső és déli részén, illetve a Visayan-szigeteken jelent meg.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nemrég figyelmeztetett, hogy világszerte kétszeresére nőtt a bejelentett kanyarós esetek száma 2018-ban az előző évihez képest.

A kanyaró az egyik legfertőzőbb betegség, főleg gyerekeket támad meg. Lázzal, köhögéssel jár, és az egész testen kiütéseket okoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában