végzetes landolás

2019.06.10. 21:53

Helikopter csapódott egy New York-i épületbe

Nekiütközött egy épületnek egy helikopter hétfő délután New York City-ben, egy ember meghalt.

Policemen stand near emergency services vehicles after a helicopter crash-landed on top of a building in midtown Manhattan in New York on June 10, 2019. - Speaking at the scene New York Governor Andrew Cuomo told reporters there had been "casualties" on board the helicopter, but that no one in the building had been hurt. (Photo by Johannes EISELE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Johannes Eisele

A tűzoltóság a Twitteren azt írta, az eset Midtown Manhattan városnegyedben történt, a Hetedik sugárúton – írja az Origo a Fox News alapján.

A helikopter kényszerleszállást akart végrehajtani a ködös és esős időben egy 54 emeletes toronyház tetején, amikor a baleset történt. Úgy tudni, a helikopter a becsapódáskor azonnal kigyulladt.

A helyi idő szerint a kora délutáni órákban történt katasztrófának egy halálos áldozata van: a gépet vezető pilóta, aki egyedül tartózkodott a helikopteren.

Egy nő, aki az épületben volt, a Fox News-nak azt mondta, hatalmas robajt lehetett hallani, és az egész épület megremegett.

Több százan dolgoznak az épületben, a kiürítés jelenleg is tart. A sugárutat lezárták, és arra kérték az embereket, kerüljék a környéket.

A tűzoltók és a mentők nagy erőkkel vonultak a helyszínre, perceken belül megjelent New York állam éppen a városban tartózkodó kormányzója, Andrew Cuomo is.

A toronyház, amelynek tetejére a pilóta landolni akart.
Fotó: Johannes Eisele / AFP

Donald Trump elnököt azonnal tájékoztatták a katasztrófáról, leszögezve, hogy nem terrortámadásról, hanem közlekedési balesetről van szó. Az elnök ezt követően Twitteren közölte, hogy a kormányzat készen áll bármiféle segítség megadására.

Borítókép: készenlétben rendőrök és tűzoltók a baleset helyszínén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában