EP-választás

2019.03.23. 09:46

Hétfőn megkezdik az értesítők kézbesítését

A Nemzeti Választási Iroda névre szóló küldeményében arról tájékoztatja a 7,9 millió választópolgárt, hogy szerepelnek a májusi európai parlamenti (EP-) választás névjegyzékében, és melyik szavazókörben tudnak élni választójogukkal.

Budapest, 2016. október 2. Nyitrai Eszter gyermekei, Bendegúz (b2) és Borisz (b) társaságában szavaz a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában kialakított 53. szavazókörben a kvótareferendum napján, 2016. október 2-án. A népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történõ kötelezõ betelepítésével kapcsolatban írták ki. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az értesítők nyomtatása a március 20-ai névjegyzéki állapotnak megfelelően pénteken kezdődött, azok kiküldésével az iroda a Magyar Postát bízta meg.

A 7,9 millió választópolgárnak legkésőbb április 5-ig postázzák az értesítőt a lakcímükre arról, hogy szerepelnek a névjegyzékben. Ha valaki ezt nem kapja meg, akkor azt a jegyzőnél (a helyi választási iroda vezetőjénél) jelezheti, aki ekkor új értesítőt állít ki.

Azoknak, akik még nem nagykorúak, de a május 26-ai választásig betöltik 18. életévüket, ugyancsak most kell megkapniuk az értesítőt.

Az értesítő a választópolgár személyes adatai közül csak a nevet, a születési nevet, a születési időt és a lakcímet tartalmazza, megtalálható rajta a szavazás pontos helye és ideje.

Az értesítő bemutatása nem feltétele a szavazásnak.

A szavazásra a választópolgárnak a lakcímkártyáját kell elvinnie, továbbá igazolnia kell személyazonosságát érvényes személyazonosító igazolvánnyal, útlevéllel vagy vezetői engedéllyel (jogosítvánnyal).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában