Ország-világ

2020.08.06. 22:19

Hidvéghi Balázs: az Index ügye újabb epizódja az ellenzéki támadásoknak

A Momentum ismét Magyarország ellen uszít Brüsszelben – fogalmazta meg Cseh Katalin momentumos európai parlamenti képviselő cikkének lényegét Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője. A brüsszeli Politicoban megjelent írásban Cseh az uniós forrásokhoz való közvetlen hozzáférést sürgette a hazai civil szféra és a balliberális sajtó számára. Hidvéghi az Index ügyéről elmondta: az egy újabb epizód abban a sorozatban, amely arról szól, hogy az ellenzék az összes létező módon igyekszik a magyar kormányt befeketíteni.

Hidvéghi Balázs, a FIDESZ-KDNP képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án.

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

– A Momentum folytatja az elmúlt időszak gyakorlatát, Brüsszelben uszít Magyarország ellen – így reagált Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője Cseh Katalinnak a brüsszeli Politicoban megjelent cikkére – írja a Magyar Nemzet.

Ebben a Momentum politikusa az Index-botrány kapcsán buzdít a hazai civil szféra és a sajtó közvetlen uniós támogatására. Azt is szorgalmazza, hogy az Európai Néppárt rúgja ki a Fideszt a soraiból.

Hidvéghi a lap kérésére kifejtette: az Európai Uniónak és az európai támogatásoknak világos szabályai vannak, ezzel a Momentum brüsszeli politikusának is tisztában kell lennie, így amit követel, az jogilag értelmezhetetlen. – Cseh Katalinék nem lesznek képesek arra, hogy érzékelhető politikai támogatást szerezzenek abból, hogy folyamatosan a hazájukat, most épp a magyar médiahelyzetet gyalázzák külföldön – fűzte hozzá a Fidesz képviselője, az Index-ügy kapcsán megismételve a kormány álláspontját, miszerint egy magántulajdonban lévő cég belső, munkaügyi vitájáról van szó.

„Az Index ügye egy újabb epizód abban a sorozatban, amely arról szól, hogy az ellenzék az összes létező módon igyekszik a magyar kormányt befeketíteni. Azzal érvelnek, hogy Magyarországon sérülnek a demokratikus normák, pedig ennek épp az ellenkezője igaz. Európában az egyik legmagasabb támogatottsággal rendelkezünk és sikeresen irányítjuk az országot. Erre a koronavírus elleni védekezés elmúlt időszaka is kitűnő példa”

– hangsúlyozta.

Azzal kapcsolatban, hogy az Európai Néppárt berkeiben téma-e az Index-botrány, Hidvéghi Balázs kifejtette: gyakorlatilag bevett dolog, hogy a balliberálisok kívülről akarják előírni a néppártnak, hogy az mit mondjon és mit tegyen, ebben a nyomásgyakorlásban a Fidesz és a magyar kormányhoz való viszony kiemelt helyet foglal el.

„Nyilvánvaló, hogy a baloldal érdeke a néppárt gyengítése, a meglévő belső viszályok megerősítése. Azt gondolom, hogy ebbe a sorba illeszkedik ez a mostani Cseh Katalin-cikk is ”

– mondta a fideszes EP-képviselő.

Egyúttal megerősítette, hogy a kormánypártok néppártnak írt azon levelére, amelyet az Index-ügyében fogalmaztak meg, ezidáig nem érkezett válasz. – Formális válasz nem volt még, nem is olyan rég küldtük a tájékoztatást – emlékeztetett a képviselő.

Hidvéghi Balázs elmondta, kemény őszre számít Brüsszelben. – Annál is inkább, mert az EU-csúcson sikerült visszaverni az arra irányuló törekvéseket, hogy a jövőben politikai zsarolásra használhassák fel a jogállamiság definícióját. Akik eddig ezt a fogalmat ki akarták sajátítani, most sem adják fel. Nekünk pedig fel kell vennünk a kesztyűt ebben a küzdelemben – húzta alá az EP-képviselő.

Borítókép: Hidvéghi Balázs, a FIDESZ-KDNP képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában