Járvány

2020.06.07. 16:41

Horvátországban harmadik napja nem diagnosztizáltak új fertőzöttet

A szomszédos Szlovéniában pedig eggyel nőtt a fertőzöttek száma, és nem regisztráltak új halálesetet az országban.

Horvátországban harmadik napja nem diagnosztizáltak új koronavírus-fertőzöttet, Szlovéniában stagnál az esetek száma – derült ki a válságstábok vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Horvátországban az elmúlt 24 órában senkit nem diagnosztizáltak fertőzéssel, és nem regisztráltak új halálesetet sem, így az ismert koronavírus-fertőzöttek száma 2247, a járvány halálos áldozatainak száma pedig 103 maradt. Ez a harmadik egymást követő nap, hogy nincs új fertőzött az országban. Az elmúlt tíz napban nulla és egy között ingadozott a napi új esetek száma. Az első fertőzés több mint három hónappal ezelőtti megjelenése óta 2126 beteget nyilvánítottak gyógyultnak. A diagnosztizált betegek közül 10-en vannak kórházban, közülük ketten lélegeztetőgépen.

A válságstáb újabb enyhítéseket jelentett be: az üzleteknek hétfőtől nem kell kötelezően bezárniuk egy órára délután, hogy fertőtlenítsék a helyiségeiket. A közegészségügyi intézet ajánlásai szerint ezt napközben folyamatosan kell megtenniük.

A szomszédos Szlovéniában az elmúlt egy napban eggyel, 1,485-re nőtt az új fertőzöttek száma, és nem regisztráltak új halálesetet az országban, így a járvány halálos áldozatainak száma 109 maradt. A diagnosztizált betegek közül mindössze öten vannak kórházban, közülük senkit sem ápolnak intenzív osztályon. Az elmúlt tíz napban nulla és kettő között változott az új koronavírus-fertőzöttek száma, ez alól csak június 5. volt kivétel, amikor 5 fővel nőtt az esetszám. Az aktív betegek száma 17 fő.

Horvátország és Szlovénia – április végétől és május elejétől – szigorú óvintézkedések mellett – fokozatosan feloldotta a korlátozásokat, és újraindította a gazdaságot, valamint megnyitotta határait több uniós ország, köztük Magyarország előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában