Flynas

2017.10.18. 16:53

Huszonhét év után először szaúdi repülőgép érkezett az iraki fővárosba

Huszonhét év után először szaúd-arábiai – kereskedelmi – repülőgép érkezett szerdán az iraki fővárosba, Bagdadba – közölte az iraki közlekedési minisztérium szerdán.

„A bagdadi nemzetközi repülőtér ma fogadta az első szaúdi repülőgépet 27 év szünet után” – idézte a helyi sajtó a tárca közleményét, amely kitért arra, hogy az említett repülőgép a Flynas nevű szaúdi légitársasághoz tartozik.

A Nas Air néven 2007-ben alapított Flynas egyre nagyobb versenyre kényszerül a többi céggel az elsődleges piacának számító Szaúd-Arábiában. A légitársaság múlt héten bejelentette, hogy hamarosan járatokat indít több iraki városba.

A két ország az egykori iraki elnök, Szaddám Huszein 1990-es kuvaiti inváziója óta nem indított repülőjáratokat a másik országába.

A két ország vezetése augusztusban bejelentette: azt tervezi, hogy 1990 óta először megnyitja az iraki-szaúdi határ közelében található Arar szárazföldi határátkelőhelyet kereskedelem céljából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában