Illegális bevándorlás

2020.08.27. 14:37

Huszonnégy migránst szállított teherautójában egy magyar sofőr

Embercsempészés miatt indul eljárás ellene – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján.

Forrás: police.hu

A közlemény szerint a rendőrök – négy megyére kiterjedő akcióban – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztály pécsi osztályának információi alapján állítottak meg egy osztrák rendszámú tehergépkocsit csütörtök reggel az M1-es autópályán, Győr térségében. Az Ausztria felé haladó járműben a magyar sofőrön kívül huszonnégyen utaztak: nyolcan szírnek, tizennégyen afgánnak, ketten Comore-szigetekinek vallották magukat – írták.

Hozzátették: a jármű utasai magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a sofőrt és a külföldieket elfogták. Az illegális migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a járművezető ellen embercsempészés miatt eljárást indítanak – olvasható a közleményben.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Borítóképünkön a Győrnél elfogott embercsempész teherautójában kuporgó migránsok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában