videó

2018.03.25. 15:55

Így szónokolt a kerítés ellen az ellenzék

A migránsbarát politikusok véleménye egyértelmű.

Röszke, 2016. március 19. A Magyar Honvédség Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelékében (MH AIAK) szolgálatot teljesítõ katonák járõröznek BTR 80-as páncélozott szállító harcjármûvekkel a magyar-szerb határnál, Röszke és Ásotthalom térségében, az ideiglenes mûszaki határzár mellett 2016. március 19-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor

A határkerítés a témája annak a videó-összeállításnak, amely az ELÉG Facebook-oldalára került fel a minap. A felvételen több ellenzéki politikus fogalmazta meg véleményét a kerítésről.

Hiller, Vona, Szigetvári, Botka, Tóbiás és Jávor nyilatkozataiból tisztán kiderült, hogy a manapság már a migráció és a déli határt védő kerítés kérdésében mélyen hallgató ellenzéki politikusok egykor még milyen vehemenciával szidalmazták a Magyarországot és egyúttal egész Európát védelmező határkerítést, és tiltakoztak az ellen – írja az Origo.

Az ELÉG ezekre, az ellenzéki politikusaink őszinte – ritka az ilyen – pillanataiban mondott szavaira kíván emlékeztetni. Így kétség sem fér ahhoz, hogy a nem éppen a gerincességükről híres, fenti politikusaink, ha rajtuk múlna, lebontanák a határkerítést, és beengednék a menekülteket.

A videó elején Hiller István, az MSZP pesterzsébeti képviselőjelöltje beszél, aki elmondta:

Én ezt a kerítést utálom, hülye, aki a kerítést szereti.

A második rész, a most épp a Jobbik korrupciós ügyei miatt ismét nehéz helyzetben lévő Vona Gábor pártelnöké, aki az alábbiak szerint nyilatkozott erről még 2015-ben.

A kerítés egy hatalmas bukás, nyilvánvalóvá vált, hogy alkalmatlan Magyarország megvédésére.

Érdemes hozzáfűzni azt, hogy azóta egyébként a Jobbik próbálja saját ötleteként beállítani a határkerítést – miután látja, hogy az a Fidesz és a kormány egyértelmű sikere -, holott a párt elnöke még 2015-ben a fentiek szerint vélekedett arról.

A harmadik rész Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltjének nyilatkozatát tartalmazza, aki elmondta, hogy véleménye szerint:

Szerintem a kerítés szükségtelen, felesleges pénzkidobást jelentett a felépítése. Ha rajtam múlva, ha véletlenül miniszterelnökké választana ez a nép, akkor én lebontanám két éven belül.

A negyedik Botka László, Szeged polgármestere, bukott szocialista miniszterelnök-jelölt nyilatkozatának részlete, aki elmondta:

Természetesen azon leszünk, hogy a kerítés minél gyorsabban lebontható legyen.

Tóbiás József az MSZP korábbi elnöke pedig az alábbiak szerint nyilatkozott:

A kerítés, amelyről a vita zajlik, a lehető legrosszabb megoldás.

Végül pedig Jávor Benedeknek, a Párbeszéd EP-képviselőjének a mondatait idézi fel az ELÉG Facebook-oldala, aki ”rendkívül bölcsen„ konstatálta még 2015-ben:

Én szerintem nincs szükség a kerítésre.

Borítókép: MTI Fotó: Ujvári Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában