Telefonos terrorizmus

2017.09.13. 16:46

Ismét tömegeket evakuáltak bombariadók miatt Oroszországban

Hamis bejelentések miatt vasárnap óta Vlagyivosztoktól Kalinyingrádig tucatnyinál több vidéki településen közintézményeket, pályaudvarokat, repülőtereket, piacokat, szállodákat, filmszínházakat és bevásárlóközpontokat kellett kiüríteni. Az evakuálás az Interfax hírügynökség szerint több tízezer embert érintett. Robbanószerkezetet egyelőre sehol sem találtak.

Az Interfax beszámolója szerint Moszkvában szerdán több bevásárlóközpont mellett a Kijevi és a Kurszki pályaudvarral, valamint a főváros egyes számú orvosi egyetemével kapcsolatban érkezett bejelentés. Irkutszkban szerdán mintegy tíz, iskolákban, közlekedési csomópontokon és plázákban elhelyezett bombákra figyelmeztető hamis jelzés futott be. Hasonló hívásokat kaptak a nap folyamán Petropavlovszk-Kamcsatszkijban, Habarovszkban, Tomszkban, Jakutszkban, Csitában, Abakánban, Blagovescsenszkben és Szaratovban is.

A sorozatos bűncselekmények ügyében vizsgálat indult. Az Interfax cseljabinszki hatósági forrásokra hivatkozva azt írta, hogy megalapozott feltételezés szerint „külföldről szervezett” támadás zajlik.

A TASZSZ hírügynökség kedden úgy értesült, hogy a hívásokat egy nemzetközi virtuális telefonközpont közbeiktatásával intézték, a RIA Novosztyi pedig azt írta, hogy a hatóságok gyanúja szerint Ukrajnából érkezhettek a hamis riasztások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában