Ország-világ

2021.06.23. 16:25

Itt vannak a járvány utáni életről szóló nemzeti konzultáció témái (videó)

A kormány véglegesítette a nemzeti konzultáció témáit, és kérdéseit – jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

A minimálbér, a családi adó-visszatérítés és a hitelmoratórium lesznek a gazdasági témák. Ezenfelül helyet kaptak a migrációval és a hazai vakcinagyártással kapcsolatos kérdések is az íven

– számolt be róla új videójában Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivő szerint a világ a járvánnyal megváltozott, és minden másnál erősebben mutatott rá arra, hogy a veszélyek korát éljük: a járványok és a népvándorlások korát.

Azt is elmondta, hogy

a konzultáción 14 kérdés szerepel majd.

– Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy Magyarországot megerősítsük – jelentette ki Szentkirályi Alexandra, aki mindenkit arra kért, mondja el véleményét arról, hogy milyen irányból történjen ez a művelet.

A kérdőíveket ezúttal postai úton és online formában is vissza lehet majd küldeni.

– A konzultációs ívek kézbesítése még el sem kezdődött, a baloldal máris megtámadta azt, feleslegesnek nevezve a konzultációt – ezt már Hollik István mondta egy, a távirati irodának küldött videójában. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint „a mögöttünk hagyott válságok” rámutattak arra, hogy a XXI. század a kihívások évszázada lesz, erre pedig fel kell készíteni az országot.

Úgy fogalmazott: azt az elmúlt évek tapasztalataiból

„tudjuk, hogy ezekben az ügyekben a baloldalra nem számíthatunk”,

hiszen nem segítették, hanem akadályoztak a járvány elleni védekezést, ahogy a gazdaság újraindítását is. A migráció ügyében pedig soha nem a magyar emberek, hanem mindig a bevándorláspárti Brüsszel mellé álltak – fűzte hozzá. A kormánypárti politikus szerint Magyarország megerősítése csak akkor lehet sikeres, ha „találunk egyetértési pontokat”. Ez a célja a nemzeti konzultációnak, ezért a Fidesz és a KDNP arra biztat mindenkit, hogy vegyen részt abban, s mondja el véleményét – közölte Hollik István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában